Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 11 oktober 2016

Crêpes med champinjonstuvning

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Egentligen är jag inte så värst förtjust i crêpes, tycker att pannkakor ska ätas med sylt! Men min sambo fyllde år, och han gillar crêpes... Hur som helst så blev dom helt okej.



4 portioner.

1 sats tunna pannkakor
2 del lagrad riven ost

Champinjonstuvning:
1 gul lök
300 g champinjoner
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
Salt och nymalen peppar

Värm ugnen till 250 grader(grillfunktion). Grädda pannkakorna enligt receptet. Skala och hacka löken till stuvningen. Skär champinjonerna i klyftor. Fräs lök och svamp i smör så att det blir glansigt. Pudra över mjölet och tillsätt grädde och mjölk. Låt koka i minst 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick med stuvning på varje crêpe. Vik in kortsidorna och rulla ihop dem. Lägg crêpesen i en smord ugnsform och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen i 10-15 minuter. Servera med grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar