Ett recept från en Allt om mat tidning. Såg fräscht och gott ut så kände direkt att jag ville prova! Och det var också väldigt gott!
4 portioner
500 g räkor - stora frysta med skal
150 g pilgrimsmusslor - stora, frysta
200 g seafood cocktail - fryst
3 vitlöksklyftor
2 spansk peppar (chili) - röda (2-3 st)
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar - nymald
25 g smör
1 dl bladpersilja - hackad
Rårakor
300 g sötpotatis
300 g potatis
2 schalottenlökar
2,5 msk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar - nymald
1 nypa smör - till stekning
Tillbehör:
1 grönsallad
Tina alla skaldjur genom att lägga ner förpackningarna i kallt vatten.
Rårakor: Sätt ugnen på 150°. Skala och riv sötpotatis och potatis grovt. Skala och skiva schalottenlöken fint. Blanda potatis, lök, potatismjöl, salt och peppar. Stek 4 stora eller 8 små rårakor men bara en åt gången. Låt smöret fräsa lätt, lägg i potatisrivet och klappa till så att rårakan håller ihop. Vänd efter 3–5 minuter, genom att låta rårakan glida ner på en tallrik och sedan vända ner i pannan igen. Håll rårakorna varma på en plåt i ugnen.
Skala räkorna, dela pilgrimsmusslorna i mindre bitar och låt skaldjurblandningen rinna av. Skala och finhacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin fint. Smält smöret i en het panna. Lägg ner vitlök och chili och sedan alla skaldjur. Vänd runt och fräs under stark värme. Det är klart efter 2–3 min när räkorna är fasta i köttet. Rör ner persilja och servera genast med rårakorna och en grönsallad.