Ett recept från en Allt om mat tidning. Annorlunda rätt, aldrig ätit mango stekt med muskot förut, det blev verkligen gott! God rätt helt enkelt!
4 portioner
500-600 g benfri lammstek eller bog
Marinad:
(2 tsk mald koriander)
1 tsk mald kummin
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk chilipeppar
1 krm riven muskotnöt
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk farinsocker
1/2 dl soja
1/2 dl vinäger
Stekning:
2 msk olja eller smör
2 dl krossade tomater
1 dl kokosmjölk
1 tsk salt
2-3 tsk sambal oelek
Tillbehör:
1 pkt nudlar
2 mangofrukter
1-2 msk olja
2-3 krm riven muskotnöt
Ca 100 g champinjoner
1 röd paprika
Skär köttet i 3x3 cm kuber. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden. Lägg ner lammköttet och låt det marinera ca 2 timmar i kylen. Ta upp köttet och låt det rinna av i ett durkslag. Spar marinaden. Bryn köttbitarna runt om i olja i en gryta. Häll på tomater och späd med kokosmjölk. Sjud under lock på svag värme ca 15 min eller tills köttet är färdigt. Krydda med salt och sambal. Smaka ev av med marinaden. Styrkan bestämmer du själv. Skär mangon i klyftor. Fräs dem lätt i olja och krydda med muskot. Skiva svampen och fräs den några minuter i olja. Koka nudlarna ca 5 min. Lägg upp köttet och servera med mango, svamp, paprika och kokta nudlar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar