Sidor

söndag 3 april 2022

Köttfärslimpa i lergryta

Fick tips om att testa  köttfärslimpa i lergryta. Måste säga att det blev otroligt gott! Verkligen supersaftig! Bästa köttfärslimpan någonsin faktiskt. Nu kommer det bli i lergrytan varje gång jag ska göra köttfärslimpa, helt klart! 



Ca 6 portioner

1 kg nötfärs

3 msk vispgrädde

1 dl ströbröd

2 ägg

2 vitlöksklyftor, pressade

1 dl ajvar relish 

Salt och peppar

Ca 1 dl soltorkade tomater, hackade

150 g fetaost, i bitar

Tillbehör: 

Kokt potatis

Sallad

Lägg lergrytan i blöt i 30 minuter. Blanda ströbröd, ägg och grädde och låt svälla en liten stund. Blanda sedan i salt, peppar, vitlök och ajvar relish. Blanda sist i köttfärs, soltorkade tomater och fetaost. Forma till en limpa och lägg i lergrytan. Ställ in i kall ugn och sätt ugnen på 200 grader. Låt stå i ugnen i ca 1 timme och 20 minuter. Servera med kokt potatis och sallad. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar