Fick tips om att testa köttfärslimpa i lergryta. Måste säga att det blev otroligt gott! Verkligen supersaftig! Bästa köttfärslimpan någonsin faktiskt. Nu kommer det bli i lergrytan varje gång jag ska göra köttfärslimpa, helt klart!
Ca 6 portioner
1 kg nötfärs
3 msk vispgrädde
1 dl ströbröd
2 ägg
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl ajvar relish
Salt och peppar
Ca 1 dl soltorkade tomater, hackade
150 g fetaost, i bitar
Tillbehör:
Kokt potatis
Sallad
Lägg lergrytan i blöt i 30 minuter. Blanda ströbröd, ägg och grädde och låt svälla en liten stund. Blanda sedan i salt, peppar, vitlök och ajvar relish. Blanda sist i köttfärs, soltorkade tomater och fetaost. Forma till en limpa och lägg i lergrytan. Ställ in i kall ugn och sätt ugnen på 200 grader. Låt stå i ugnen i ca 1 timme och 20 minuter. Servera med kokt potatis och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar