Ett recept från en Allt om mat tidning. Lätt att göra och väldigt gott!
4 portioner
300 g kycklinglårfilé
1/2-1 spansk pepparfrukt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
150 g shiitakesvamp eller champinjoner
2 stjälkar selleri
1+1 msk smör
5 dl hönsbuljong
1 burk kokosmjölk, ca 400 ml
1 msk kinesisk soja
Rivet skal av 1 lime
1/2 msk maizena majsstärkelse
1 krm salt
Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och hacka pepparfrukten. Skala lök och vitlök. Hacka lök, vitlök, svamp och selleri. Stek kycklinglårfiléerna i 1 msk smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs lök, svamp, och selleri i 1 msk smör och lägg över i grytan. Tillsätt buljong, kokosmjölk, soja och spansk peppar. Låt koka ca 10 min. Rör ner limeskal. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka ca 2 min. Smaka av med salt och servera med bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar