Sidor

tisdag 8 mars 2022

Thaisoppa

Ett recept från en Allt om mat tidning. Lätt att göra och väldigt gott!



4 portioner

300 g kycklinglårfilé 

1/2-1 spansk pepparfrukt

1 gul lök

2 vitlöksklyftor 

150 g shiitakesvamp eller champinjoner 

2 stjälkar selleri

1+1 msk smör

5 dl hönsbuljong 

1 burk kokosmjölk, ca 400 ml

1 msk kinesisk soja

Rivet skal av 1 lime

1/2 msk maizena majsstärkelse 

1 krm salt

Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och hacka pepparfrukten. Skala lök och vitlök. Hacka lök, vitlök, svamp och selleri. Stek kycklinglårfiléerna i 1 msk smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs lök, svamp, och selleri i 1 msk smör och lägg över i grytan. Tillsätt buljong, kokosmjölk, soja och spansk peppar. Låt koka ca 10 min. Rör ner limeskal. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka ca 2 min. Smaka av med salt och servera med bröd. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar