Sidor

måndag 28 februari 2022

Masaladoftande kycklinggryta



Ett recept från en Allt om mat tidning. Väldigt god rätt! Mycket bättre än vanlig kyckling med currysås som jag annars brukar göra. Spenaten och tomaterna tillförde verkligen att det blev en så mycket bättre rätt, faktiskt!


4 portioner

900 g kycklinglår

1 tsk salt

1 krm svartpeppar - nymald

1 gul lök - skivad

3 vitlöksklyftor - skivade

1 röd pepparfrukt - finstrimlad

1-2 msk curry

1 tärninghönsbuljong

2,5 dl kokosmjölk

1 tomat - i klyftor

3 dl babyspenat - eller grovhackad bladspenat


Garnering
2 msk persilja - strimlad

limeskivor


Tillbehör
ris - eller couscous


Salta och peppra kycklinglåren. Bryn dem först med skinnsidan ner och sedan runtom på medelstark värme tills de fått fin färg, ca 10 minuter.



Lägg skivad lök och vitlök i pannan. Tillsätt masala och smula ner buljongtärningen. Bryn alltsammans ca 5 minuter. Rör om då och då.



Häll på kokosmjölken, tillsätt pepparfrukten. Sjud under lock 15-20 minuter. Tillsätt tomat och spenat. Låt allt bli varmt.



Garnera med persilja och lime. Servera med ris eller couscous.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar