Sidor

tisdag 8 mars 2022

Bombaygryta



Ett recept från en Allt om mat tidning. Lätt att göra och gott, men inget jag känner att jag vill göra igen.


10 portioner

1 kilo benfri fläskkarré alt. benfri kotlett
4 stora gula lökar
500 g champinjoner
5 paprikor i olika färger
3 vitlöksklyftor
1/2 dl rapsolja + 25 g smör
Ca 2 msk currypasta
3 grönsaksbuljongtärningar
3 dl vatten
2 burkar kikärtor
3 dl turkisk youghurt
2 dl mild ajvar relish
2 tsk sambal oelek



Skiva och skär köttet i små bitar. Skär lök, champinjoner och paprika i bitar. Hacka vitlöken. Värm oljan och smöret i grytan. Bryn köttet till fin färg. Rör ner vitlök och curry.
Lägg i löken och häll på vattnet. Låt det koka upp. Tillsätt buljongtärningar, vatten, svamp, paprika och kikärtor. Koka upp och låt koka under lock 10 minuter. Rör om och tllsätt youghurt, ajvar och sambal.
Servera med kokt ris och bröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar