Sidor

lördag 26 februari 2022

Het skaldjurscocktail med sötpotatisrakor

Ett recept från en Allt om mat tidning. Såg fräscht och gott ut så kände direkt att jag ville prova! Och det var också väldigt gott! 




4 portioner

500 g räkor - stora frysta med skal

150 g pilgrimsmusslor - stora, frysta

200 g seafood cocktail - fryst

3 vitlöksklyftor

2 spansk peppar (chili) - röda (2-3 st)

0,5 tsk salt

2 krm svartpeppar - nymald

25 g smör

1 dl bladpersilja - hackad


Rårakor
300 g sötpotatis

300 g potatis

2 schalottenlökar

2,5 msk potatismjöl

1 tsk salt

1 krm svartpeppar - nymald

1 nypa smör - till stekning


Tillbehör:
1 grönsallad

Tina alla skaldjur genom att lägga ner förpackningarna i kallt vatten.



Rårakor: Sätt ugnen på 150°. Skala och riv sötpotatis och potatis grovt. Skala och skiva schalottenlöken fint. Blanda potatis, lök, potatismjöl, salt och peppar. Stek 4 stora eller 8 små rårakor men bara en åt gången. Låt smöret fräsa lätt, lägg i potatisrivet och klappa till så att rårakan håller ihop. Vänd efter 3–5 minuter, genom att låta rårakan glida ner på en tallrik och sedan vända ner i pannan igen. Håll rårakorna varma på en plåt i ugnen.



Skala räkorna, dela pilgrimsmusslorna i mindre bitar och låt skaldjurblandningen rinna av. Skala och finhacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin fint. Smält smöret i en het panna. Lägg ner vitlök och chili och sedan alla skaldjur. Vänd runt och fräs under stark värme. Det är klart efter 2–3 min när räkorna är fasta i köttet. Rör ner persilja och servera genast med rårakorna och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar