Sidor

måndag 6 juni 2022

Lapskojs

Ett recept från boken Husman av Johan Åkerberg. Första gången jag gör lapskojs helt från grunden. Blev faktiskt väldigt gott! Och jag som avskydde lapskojs som barn…



1 kg potatis, skalad och grovtärnad

1 burk salta biten alt. 300 g kokt oxbringa/ fläsklägg

1 lagerblad

5 korn vitpeppar

3 korn kryddpeppar

50 g smör

Salt

Vitpeppar

Saltgurka

Inlagda rödbetor

Lägg lagerblad, peppar, potatis och kött i en kastrull. Häll på spadet från burken plus vatten så att det täcker potatisen. Koka under lock tills potatisen känns klar, 15-20 minuter. Ta bort synliga lagerblad och pepparkorn. Lägg i smör och mosa potatisen och köttet. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med saltgurka och rödbetor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar