Ett recept från boken Husman av Johan Åkerberg. Lätt att göra och gott! Jag hoppade över njure då jag inte gillar det…
1/2 kg benfri fläskkotlett, centimetertjocka skivor
(1/2 kg gris- eller kalvnjure, centimetertjocka skivor)
8 potatisar, centimetertjocka skivor
3 gula lökar, tunnskivade
1/2 liter öl
1 lagerblad
10 kvistar timjan
Salt
Vitpeppar från kvarn
Smör och olja, till pannan
Hetta upp smör/olja i en panna. Bryn fläskkotlett (och njure) separat. Krydda med salt och peppar. Varva potatis, fläskkotlett, (njure) och lök i en gryta. Häll på öl och sky från stekpannan så att det precis täcker. Lägg i lagerblad och timjan och strö över lite salt. Lägg lock på grytan och låt småkoka tills köttet är mört och potatisen klar, cirka 30 minuter. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar