Sidor

lördag 11 juni 2022

Matjessill med brynt smör

Ett recept från boken Husman av Johan Åkerberg. Detta är så lätt att göra och så himla gott! 



4 matjesillfiléer, ca 400 g

1 rödlök, finhackad

1 knippe gräslök, hackad

2 ägg, hårdkokta och hackade

1 dl dill, grovhackad

100 g smör

Kokt färskpotatis

Dela filéerna i bitar och lägg dem i en rad på varje tallrik. Blanda rödlök och gräslök och lägg det på sillen. Toppa med ägghack och dill. Smält smör i en kastrull tills det får en nötbrun färg. Slå på det varma smöret precis före servering. Servera med kokt färskpotatis. 

Tips! Gör en röra på ingredienserna och servera på kavring med lite nybrynt smör, så blir det en riktigt god förrätt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar