Sidor

tisdag 3 maj 2022

Sticky chicken



Ett recept från ICAs tidning Buffé. Supergott och väldigt lätt att göra! Rekommenderas! 

4 portioner

3 dl ris
1 hel färdiggrillad kyckling
1 kålrabbi
1 gurka
2 krm salt
1 msk socker
2 msk vinäger

Sås
1 1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl ketchup
2 msk sesamolja
1 msk strösocker
1 riven vitlöksklyfta
1 msk vinäger
1 msk kinesisk soja
1 msk finriven ingefära
1/2 dl vatten

Till servering:
2 tunt skivade salladslökar
1 msk rostade vita sesamfrön


Koka riset enligt anvisning på förpackningen.



Plocka köttet från kycklingen och skär i bitar.
Skala kålrabbi. Strimla gurka och kålrabbi.
Rör ihop salt, socker och vinäger. Blanda med gurkan och kålrabbin.

Sås: Lägg alla ingredienser till såsen i en stekpanna. Låt koka ihop några minuter. Tillsätt kycklingen och låt koka 1 minut. Späd ev med mer vatten.


Till servering: Servera med ris och de strimlade grönsakerna, toppa med salladslök och sesamfrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar