Ett recept från ICAs tidning Buffé. Supergott och väldigt lätt att göra! Rekommenderas!
4 portioner
3 dl ris
1 hel färdiggrillad kyckling
1 kålrabbi
1 gurka
2 krm salt
1 msk socker
2 msk vinäger
Sås
1 1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl ketchup
2 msk sesamolja
1 msk strösocker
1 riven vitlöksklyfta
1 msk vinäger
1 msk kinesisk soja
1 msk finriven ingefära
1/2 dl vatten
Till servering:
2 tunt skivade salladslökar
1 msk rostade vita sesamfrön
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Plocka köttet från kycklingen och skär i bitar.
Skala kålrabbi. Strimla gurka och kålrabbi.
Rör ihop salt, socker och vinäger. Blanda med gurkan och kålrabbin.
Sås: Lägg alla ingredienser till såsen i en stekpanna. Låt koka ihop några minuter. Tillsätt kycklingen och låt koka 1 minut. Späd ev med mer vatten.
Till servering: Servera med ris och de strimlade grönsakerna, toppa med salladslök och sesamfrön.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar