Sidor

fredag 25 mars 2022

Köttfärs bourguignon

Ett recept från tidningen Land. Var väldigt gott! Gillade särskilt att man steker lök, svamp, morötter och bacon för sig, då får de en helt annan konsistens än om de kokat med i grytan. Mina barn gillar inte potatismos så det blev vanlig kokt till för vår del. Rekommenderar att du testar detta! 



4 portioner

500 – 600 g köttfärs, vilt eller nöt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
2 – 3 stjälkar selleri
1 msk tomatpuré
3 dl rött vin
1 msk koncentrerad vilt- eller kalvfond
2 krm timjan
1 lagerblad
salt
peppar

Garnityr:
8 små steklökar
2 morötter
100 gram champinjoner
75 gram bacon i tärningar

Stek färsen till fin färg och ställ åt sidan. Skär lök, morot och selleri i små tärningar. Stek varsamt minst 10 minuter utan att bryna.
Rör i tomatpurén och låt stå ytterligare några minuter innan vin, fond och kryddor läggs i. Lägg i färsen och låt småputtra en 20 minuter innan du smakar av med salt och peppar.
Skala löken. Skär morötterna i stavar och champinjonerna i skivor. Stek alltihop i annan panna på låg värme till fin färg. Lägg som garnityr på färsen och höj värmen i pannan för att steka bacontärningarna knapriga. Strö över färsen och servera rätten med potatismos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar