Ett recept från boken Husman av Johan Åkerberg. Väldigt gott! Länge sedan jag gjorde potatis- och purjolökssoppa, riktigt gott! Gillade verkligen att smaksätta med dijonsenap. Räckorna till passade perfekt!
2 msk smör
600 g potatis, skalad och tärnad
1 purjolök, sköljd och skivad
1 liter vatten
2 buljongtärningar (höns- eller grönsaksbuljong)
1 msk dijonsenap
1 dl grädde
2 dl räkstjärtar
Dill
Salt
Vitpeppar
Smält smör i en kastrull och fräs potatis och purjolök utan att det tar färg. Häll i vatten och buljongtärningar. Koka upp och sjud under lock i ca 15 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med senap, salt och peppar. Rör i grädde och koka upp, späd ev med mer vatten eller mjölk om soppan är för tjock. Servera med räkstjärtar och dillkvistar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar