Sidor

lördag 16 april 2022

Baconlindad köttfärslimpa

Ett recept från boken Husman - Traditionell mat för moderna människor av Johan Åkerberg. Ville testa göra köttfärslimpa även i ugnen, den blev fin med bacon runt om, men den i lergryta blev mycket godare. Alltså verkligen hästlängder bättre!



1/2 dl ströbröd

1 dl mjölk

1/2 kg nöt- eller blandfärs

1 ägg

1 gul lök, finriven

Salt 

Peppar

1 pkt bacon, ca 140 g

400 g grönsaksblandning, t ex blomkål, morot, brytbönor

1 sats gräddsås

1 sats pressgurka

Kokt potatis

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla ca 5 minuter. Tillsätt färs, ägg, lök, salt och peppar och blanda till en fast smet. Lägg ut baconskivorna på skärbrädan. Forma färsen till en limpa, lägg den ovanpå baconskivorna och rulla dem kring limpan. Lägg limpan i ugnsfast form och sätt in i ugnen. Sänk värmen till 175 grader och stek 30-40 minuter till en innertemperatur på 65 grader. Ta ut och vila i 5-10 minuter. Skiva upp. Servera med nykokta grönsaker, sås, gurka och potatis. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar