600 g tonfisk, i 4 bitar, snabbgrillad och rumstempererad
4 tomater, i klyftor
2 carciofini (späda marinerade kronärtskockor), delade i hälften
8 vita sparrisar, kokta
10 cm gurka, klyftad
1 rödlök, skivad
4 späda morötter, kokta
20 oliver
8 sardeller
1 dl färska bondbönor
4 ägg, kokta
Färska örter (tex dragon, basilika, bladpersilja)
Herbes de Provence (provensalsk kryddblandning)
Blanda samtliga ingredienser till salladen i en stor skål. Häll senapsvinegretten nedan i salladen och blanda väl. Servera gärna rostat bröd till salladen.
Senapsvinägrett:
1 tsk senapsfrön
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2 scharlottenlök, finhackad
1/2 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
Salt och svartpeppar
Koka upp senapsfröna i en kastrull med lättsaltat vatten. Häll av. Blanda samtliga ingredienser i en skål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar