4 portioner
4-5 potatisar
1 palsternacka
1 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl vatten
1 paket renskav (240 g)
1 rött äpple
1 msk äppelcidervinäger
1 msk lingonsylt
1 msk riven pepparrot
Smör till stekning
Salt, peppar
Skala och tärna potatis, palsternacka och morot. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn i 1 msk smör i en stekpanna med höga kanter. När det börjar få färg, tillsätt vattnet och låt koka på svag värme under lock tills vattnet kokat bort. Rör då och då. Häll över i en stor form. Bryn renskav i stekpannan med 1 msk smör. Skär äpplet i tärningar med skalet kvar. Tillsätt äpplet och låt fräsa med. Blanda ner renskavsfräset i rotsakerna. Rör ner vinäger och lingonsylt. Krydda med 1 tsk salt och 1/2 krm peppar. Strö över pepparrot strax före serveringen. Lingonsylt passar bra till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar