4 portioner
400 g magert bogfläsk
2 stora gula lökar
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 1/2 msk konc kalvfond
1 dl grädde
1 msk dijonsenap
2 msk hackad persilja
1 dl ströbröd
1 ägg
Smör och rapsolja till stekning
Salt och nymalen vitpeppar
Skala och hacka lökarna. Fräs i smör på svag värme i en kastrull. Pudra över mjölet, låt fräsa en halv minut under omrörning. Späd med vatten och fond. Tillsätt grädden. Låt koka på svag värme ca 5 minuter. Smaka av såsen med dijonsenap, persilja, 1 krm vitpeppar och ev 1/2 tsk salt. Skär bogfläsket i ganska tjocka skivor. Skär bort ev fettkanter. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Blanda ströbrödet med 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Vispa upp ägget. Vänd fläskskivorna först i ägget och sedan i ströbrödet. Stek fläsket gyllenbrunt i smör och rapsolja. Servera med såsen, lättkokta grönsaker och kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar