Ca 4 portioner
Ca 250 g rimmad lax (i tunna skivor)
Ca 700 g potatis (oskalad)
1 gul lök
1 kruka dill
4 ägg
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
50 g smör + lite skirat smör till serveringen
Salt, grovmalen vitpeppar
Sätt ugnen på 150 grader. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna. Skala och finhacka löken. Grovhacka dillen. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skala potatisen och skär den i 1/2 cm tjocka skivor. Smöra en ugnssäker 2-liters form (gärna springform). Varva potatis, lax, hackad lök och dill. Understa och översta lagret ska vara potatis. Häll över äggblandningen. Klicka över smör. Tillaga i ugnen ca 1 timme. Ta ut och låt svalna något. Servera med skirat smör och sallad.
En klassiker jag också provat så nu blir det samma i morgon igen !
SvaraRadera