4-6 portioner
600 g vit fiskfilé (tex sej eller kolja)
4 msk rumsvarmt smör
1 1/2 msk potatismjöl
2 1/2 dl vispgrädde
2 ägg
1 krm riven muskot
1 vitlöksklyfta
2 msk tinad avrunnen spenat
3 msk hackad gräslök
2 msk hackad persilja
1 tsk senap
1/2 krm kajennpeppar
2 dl crème fraiche
Salt, malen vitpeppar
Kör hastigt fiskfilé, smör, potatismjöl, grädde, ägg, riven muskot, 1 tsk salt och 1/2 tsk vitpeppar i mixer eller matberedare. Smeten behöver inte bli helt slät. Värm smör i en stekpanna och klicka ut smeten till biffar. Stek några minuter på varje sida. Skala vitlöken. Mixa med spenat, gräslök, persilja, senap och kajennpeppar i en mixer eller med mixerstav. Rör sist i crème fraiche, 2 krm salt och 1 krm peppar. Servera fiskkakorna med spenatcrèmen, kokt potatis och rårivna morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar