Quiche deg
250 g mjöl
125 g smör
1 tsk salt
40 g vatten
1 ägg
Fyllning
6 dl creme fraiche
7 äggulor
ca 250 g riven Västerbottenost
En nypa salt och nymald svartpeppar (tänk på att osten är ganska så salt)
Gör så här:
Lägg alla ingredienser till degen, tills den blivit slät och fin.
Plasta den tätt och kyl den tills den hårdnat något (det ska gå att kavla ut den) men är den för varm så kommer det bli massa hål i den.
Kavla ut den ganska tunt. Smörj pajformen med smör och klä in den med degen. Täck degen med aluminiumfolie och lägg ris eller torkade bönor etc. som en press på folien.
Baka av den på 155-165°C i cirka 20-35 minuter den ska bli torr och fast.
Ta bort folietäcket och häll i smeten.
Baka pajen på 150 grader i ca 40 minuter. Pajen är färdig när fyllningen inte längre är rinnig och pajen fått en fin gyllene färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar