Tog mig friheten att hoppa över koriandern, då jag inte gillar det, så skriver den inom parentes!
4 portioner
8 tunna skivor skinkstek (ca 700 g)
1 tsk malen spiskummin
(1 tsk malen koriander)
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen fänkål
1 tsk malen kanel
1 tsk paprikapulver
Rivet skal och juice av 1 lime
Olivolja och smör till stekning
Salt, peppar
Rosta spiskummin, (koriander), kardemumma och fänkål i en stekpanna några minuter. Blanda kanel, paprikapulver, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Fördela kryddblandningen över köttskivorna. Stek köttet i en blandning av smör och olivolja. Garnera med rivet limeskal, pressa limejuicen över och salta lätt. Servera med pressad potatis och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar