10 portioner
10 dl grisblod
4 dl lättöl
4 dl standardmjölk
8 dl grovt rågmjöl
3/4 dl mörk sirap
1 tsk nejlika
1 tak malen ingefära
1 tsk kryddpeppar
1 tsk mejram
1 msk salt
500 g syrligt äpple, tärnat
500 g gul lök, finhackad och fräst i smör
Tillbehör:
5 äpplen, klyftade med skal
Smör
Strösocker
Salt
Rårörda lingon
Sila blodet och blanda det med öl, mjölk, mjöl, sirap och kryddor. Vänd ner äpple och lök. Häll smeten i plastade avlånga brödformar. (Ca 2 formar a 1 1/2 liter) ställ formarna i vattenbad och baka cirka 1 timme i 120 graders värme tills innertemperaturen är 72 grader.
Stek äppelklyftorna i smör med lite socker och salt. Servera puddingen direkt med äppelklyftor och rårörda lingon. Eller låt puddingen kallna, skiva den och stek i smör och servera med samma tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar