4 portioner
- 1,2 kg högrev, högrev
- 1 msk oregano
- 1 msk spiskummin
- 1 dl vinäger, rödvinsvinäger
- 1 msk honung
- 0,5 tärning(ar) oxbuljong, + 2,5 dl vatten
- 5 dl Öl, ljust
- 2 burk(ar) tomater, krossade
- 2 st lagerblad
- 2 msk ingefära
- 2,5 st chilipeppar, urkärnade
- 10 st vitlöksklyfta(or)
- 5 stjälk(ar) blekselleristjälk(ar)
- 2 st morot
- 2 st gul lök(ar)
- 1 paket bacon
- 1 st olja
- 2,5 st Chipotle
- 2 st paprika, röd
- 1. Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Ta upp köttet.
- 2. Strimla baconet. Hacka lök, morötter, selleri, vitlök, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg.
- 3. Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt i 1 timme.
- 4. Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare i 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört.
- 5. Smaka av och servera med chilistuvad majs, svart bönröra och bröd.
- 6. Detta är ett av recepten för att göra en riktig chili. Prova gärna att laga alla recepten och servera dem ihop: äkta chili, chilistuvad majs, svart bönröra.
Chilistuvad majs:
- 2 burkar majskorn, väl avrunna
- 2 msk smör
- 1 st röd chilifrukt
- 2 dl grädde
- 1 kruka koriander
- 1 st salt
- svartpeppar
- 1. Häll innehållet i majsburkarna i en het stekpanna. Låt lagen koka in helt.
- 2. Tillsätt en rejäl klick smör och rosta majskornen tills de har fin färg.
- 3. Tillsätt chilin och slå på grädden. Låt grädden koka in nästan helt.
- 4. Hacka koriander och tillsätt före servering. Smaka av.
Svart bönröra:
- 2 burkar bönor, svarta
- 1 st chilifrukt, grön
- 1 st paprika, grön
- 2 st tomater
- 2 st salladslökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 st lime
- 1 st salt
- peppar
- 1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mosa dem grovt med en gaffel.
- 2. Tärna grönsakerna fint och tillsätt dem. Häll över olivolja och limesaft. Krydda och smaka av.
Hej. Kul projekt du har - och trevlig sida du har.
SvaraRaderaDu vill att man ska föreslå recept. Men det verkar så pretentiöst att komma dragande med egna maträtter... Men det finns två saker jag kan rekommendera:
1. Stoppa mörk choklad i chiligrytan (med eller utan kött).
2. Testa surkålsgrytor. Smakrikt, fylligt, men inte så där tungt som köttmat kan bli.
Lycka till med projektet!
Tusen tack för tipset! :)
Radera