Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

fredag 10 november 2017

Chorizostroganoff med gult ris

Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Enkelt och gott! Jag som annars inte är så förtjust i kidneybönor tyckte faktiskt att de slank ner utan att jag tänkte på det.


Ca 4 portioner

3 dl ris
2-3 tsk gurkmeja
2 chorizokorvar
1 gul lök
1 röd paprika
1 burk kidneybönor
1 burk krossade tomater
2-3 msk stark chilisås
2 1/2 dl grädde
Smör till stekning
Salt, peppar

Koka ris enligt anvisning på paketet. Låt gurkmeja koka med. Skär korven i slantar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och korv i smör i en wok eller annan stor panna tills löken är gyllenbrun och korven får lite färg. Skölj, dela och kärna ur paprikan. Skär den i stavar. Låt fräsa med korven tills den får lite färg. Spola av kidneybönorna i kallt vatten. Lägg ner dem i pannan tillsammans med krossade tomater och chilisås. Låt koka i 5-10 minuter. Tillsätt grädden och smaka av med 1 tsk salt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar