Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 5 april 2021

Havtorn- och apelsinsill

Ett recept från boken Husmanskost av Kristina Eriksson och Åsa Dahlgren. En väldigt tjusig och fin sill att ställa fram på bordet, med de klara oranga färgerna. Däremot så var det inte någon superspeciell smakupplevelse. Väldigt likt vanlig löksill. 



2 pkt 5-minuterssill 

6 skivor apelsin

1 gul lök

2 vitlöksklyftor 

8 svartpepparkorn 

1 dl frysta havtorn

Dela sillen i sneda bitar, spara spadet. Skär apelsinskivorna i halvor och löken i klyftor. Skär vitlöksklyftorna i tunna skivor. Varva sill, apelsinbitar, lök, vitlök, svartpepparkorn och havtorn i en burk. Häll spadet från sillen ovanpå. Ställ sillen kallt tills det är dags att servera, gärna över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar