Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 5 april 2021

Basilikasill med italienska smaker

Ett recept från boken Husmanskost av Kristina Eriksson och Åsa Dahlgren. En väldigt god sill som min sambo blev väldigt förtjust i! 



Blad från en kruka basilika

3 dl turkisk yoghurt

2 msk olivolja 

1 dl finriven parmesan

Salt och peppar

250 g avrunna matjessillbitar

Garnering: 2 msk pinjenötter

Färsk basilika 

Spara några basilikablad till garnering. Kör resten av basilikabladen med en stavmixer i ett litermått. Tillsätt 2 msk av den turkiska yoghurten och kör lite till. Rör ner resten av yoghurten, olivolja, parmesan, salt peppar och matjessillbitar. Lägg alltsammans i en burk. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Hacka basilikabladen grovt. Strö pinjenötter och basilikablad över sillen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar