Blomkålssås:
225 gram blomkål
1 st vitlöksklyfta
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk olivolja, extravergine
salt
svartpeppar
Pasta
500 gram laxfilé, tinad
0,5 burk soltorkade tomater
0,5 kruka basilika
1 kruka dill
1 msk olivolja, extravergine
0,5 st citron(er), saft från 1/2 citron
salt
350 gram pasta
Tillagning
1. Blomkålssås: Koka upp blomkålen med en krossad vitlöksklyfta i mjölk och grädde, mixa till en slät sås tillsammans med olivolja, smaksätt med salt och peppar. Håll varm.
2. Pasta: Skär ner den tinade laxen i lagom stora kuber, blanda laxkuber, avrunna soltorkade tomater och hackade örter i en skål och blanda runt med 1 msk olivolja, citronsaften och en nypa salt.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet.
4. Blanda ner blomkålssåsen i pastan, vänd nu runt försiktigt i grytan så att allt blandas och toppa med lax-tomatblandningen. Sätt på ett lock och låt sjuda upp försiktigt i ca 3-4 minuter tills laxen känns färdig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar