Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 11 november 2019

Försvarets ärtsoppa

Ett recept från boken Husmanskost från Allt om mat. Ärtsoppa blir ju allra bäst om man gör den från grunden själv! Och det är ju så lätt egentligen! Bara att se till att man lägger ärtorna i blöt dagen innan.


8 portioner

600 g torkade gula ärtor
2 liter vatten
500 g rimmat fläsk
1 gul lök
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk salt
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad mejram
1/2 tsk mald ingefära

Blötlägg ärtorna i vatten. Låt stå ca 12 timmar. Häll bort vattnet. Skär fläsket i tärningar. Skala och hacka löken. Häll ärtor, vatten, fläsk, lök, salt och buljongtärning i en stor kastrull. Låt koka utan lock  ca 1 timme, tills ärtorna är mjuka. Smaksätt med salt, timjan, mejram och ingefära. Späd med vatten vid behov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar