4 portioner
800 g rödkål
2 rödlökar
3 vitlöksklyftor
1 + 3 msk sirap
700 g kalvfärs (eller blandfärs)
1 1/2 dl hackade inlagda rödbetor
1 1/2 dl hackade saltgurkor
1 ägg
2 krm ingefära
1 1/2 dl grädde
Smör
Salt, vitpeppar, svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader. Ansa och skär rödkålen i 1 cm stora bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Bryn kål, rödlök och vitlök i en stor stekpanna i 2 msk smör. Tillsätt 1 msk sirap och låt fräsa på svag värme tills kålen mjuknar lite, ca 10 minuter. Låt svalna något. Blanda färsen med hackade rödbetor och saltgurka, ägg, ingefära, grädde, 1 msk salt, 2 krm vitpeppar och 2 krm svartpeppar. Lägg hälften av kålbladningen i en ugnssäker form. Fördela färsen över. Täck med resten av kålen. Ringla över 3 msk sirap och hyvla över smör. Ställ in i ugnen i 40-50 minuter. Öka till 200 grader de sista 15 minuterna. Täck formen med folie om kålen får för mycket färg. Servera med kokt potatis, ärter, morötter och lingonsylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar