4 portioner
1 1/2 kg potatis (ca 15 stycken)
Ev 1 gul lök
1 dl flytande smör
1 ägg
500 g vitkål (ca 1/2 huvud)
3 dl turkisk yoghurt
5-6 msk tranbärs eller lingonsylt
1-2 apelsiner
1 dl kolsyrat vatten
Salt, grovmalen svartpeppar
Bacon
Skala och riv potatis och ev lök. Pressa ut vätskan. Tillsätt smör, ägg, 2 1/2 tsk salt och 1 tsk peppar. Låt stå ca 10 minuter. Strimla vitkålen. Blanda med yoghurt och sylt. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Vänd ner dem i salladen. Tillsätt det kolsyrade vattnet till rårakssmeten. Stek rårakorna i stekpanna. Servera med vitkålssallad och gärna stekt bacon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar