4 portioner
8 urbenade kycklinglår
Marinad:
1 1/2 dl torkade aprikoser
1 msk riven färsk ingefära
1 dl syltad ingefära
1 liten röd chili
1 vitlöksklyfta
1 dl japansk soja
Nymalen peppar
Till servering:
En liten bit strimlad purjolök
Ev en krispig grönsallad
Hacka den syltade ingefäran grovt, skala och riv vitlöken. Skåra chilin och ta bort kärnhuset, strimla den fint. Blanda samtliga ingredienser utom kycklingen i en skål. Använd även spadet från den syltade ingefäran. Lägg kycklinglåren i en plastpåse och häll ner marinaden, blanda väl. Låt kycklingen ligga i marinaden minst 2 timmar men gärna över natten. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnsform och lägg ut kycklinglåren med skinnsidan uppåt. Bred ut marinaden och aprikoserna över kycklingen. Baka i ugnen tills kycklingen är genomstekt. Strö lite färsk purjolök över. Servera direkt ur formen, gärna med en krispig grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar