För 4-6 personer
2 fläsk-/köttkorvar (a ca 300 g)
Omosat rotmos:
1/2 kålrot (400 g)
2 morötter (300 g)
4 msk hackad persilja
4 msk rostade hasselnötter (ev hackade)
1-2 msk färskpressad citronjuice
Palsternackspuré:
2 palsternackor (ca 200 g)
1 potatis (100 g)
1 1/2 dl mjölk
1 dl créme fraiche
Pepparrotsdipp:
1 dl kesella
1 msk svensk senap
1 msk dijonsenap
2 msk riven pepparrot
Socker
Olivolja
Örtsalt
Salt, svartpeppar
Skala kålrot och morötter. Skär dem i ca 5 cm långa stavar. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Låt vattnet rinna av. Stek rotfruktsstavarna i 1 msk olivolja. Strö över persilja och hasselnötter. Smaka av med 1/2 tsk salt och citronjuice, men spara 1 tsk citronjuice till pepparrotsdippen. Skala palsternacka och potatis, skär dem i bitar. Koka dem i mjölken tills de är mjuka. Mosa dem och blanda med créme fraiche. Smaka av med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Koka korven enligt anvisning på förpackningen. Blanda kesella med senap och pepparrot. Smaka av med örtsalt, socker och citronjuice. Servera rotfrukterna, palsternackspurén och pepparrotsdippen till korven. Som alternativ till korv, servera gärna fläsklägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar