4 portioner
600 g benfritt högrev av nöt
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
1 msk hel kummin
4 msk tomatpuré
1 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1/2 msk spiskummin
1 krm cayennepeppar
3 msk koncentrerad oxbuljong
Zest av 1 citron
Salt och peppar
Olja och smör till stekning
Råriven potatis
Till servering:
1 liten bunt persilja
Gräddfil eller smetana
Vitt bröd
Skala och hacka löken grovt. Skär och tärna paprikan. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem fint. Stöt kumminkornen i en mortel. Putsa köttet och skär det rent från fett, senor och hinnor. Skär det i bitar, ca 3 x 3 cm. Bryn köttet i omgångar i olja och smör i het panna, krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i en rymlig gryta efter hand. Vispa ur stekpannan med vatten och häll det över köttet. Fräs lök och vitlök gyllenbruna i pannan, tillsätt kryddorna och häll över i grytan. Fräs paprikan och ställ den åt sidan. Tillsätt fonden i grytan, slå på vatten så att det täcker. Låt köttet sjuda på svag värme ca 1 1/2 timme tills det är ordentligt mört. Lägg i paprikan mot slutet så att den behåller lite tuggmotstånd. Tillsätt även citronzest mot slutet för lite fräschör. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer cayennepeppar om du vill ha mer hetta. Känns gulaschen för tunn så red den med råriven potatis. Finhacka persiljan och strö den över. Servera med gräddfil eller smetana och ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar