4 portioner
400 g potatis
1 gul lök
1 1/2 liter vatten
3-4 grönsaksbuljongtärningar
1-2 tsk torkad timjan
1/2 tsk torkad mejram
1 krm kajennpeppar
6 dl kokta kikärter (2 burkar a 400 g)
Rivet skal av 1/2 citron
1 pkt viltskav (240 g)
1 bit grovriven lagrad prästost (ca 60 g)
1 salladslök
Smör till stekning
Salt, svartpeppar
Skala och tärna potatisen. Skala och hacka löken. Fräs löken i en kastrull med 1 msk smör i 1 minut. Tillsätt potatis, vatten och buljongtärningar. Krydda med timjan, mejram och kajennpeppar. Låt koka ca 8 minuter eller tills potatisen är mjuk. Skölj av kikärterna, tillsätt dem i soppan. Mixa hälften av soppan i matberedare eller med stavmixer. Häll tillbaka. Smaka av med rivet citronskal, 2 krm salt och 1 krm peppar. Fräs viltskavet i 1 msk smör. Smaka av med salt och 1 krm peppar. Servera soppan i skålar. Toppa med viltfräset, riven prästost och gärna strimlad salladslök. Rostat eller grillat bröd är gott till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar