4 portioner
1 broccoli, ca 300 g
(Ca 75 g till garnering)
3 potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Rapsolja till stekning
8 dl höns- eller grönsaksbuljong
1 tsk riven färsk ingefära
1 dl hackad persilja
Salt och mald svartpeppar
Garnering:
1/2 pkt bacon, ca 70 g
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
Olja
2 dl bröd skuret i tärningar
Skär broccolin i små bitar och lägg undan några till garneringen. Skala potatisen och skär den i bitar. Skala löken och dela i klyftor. Skär vitlöken lite mindre bitar. Fräs grönsakerna och löken lätt i olja. Häll på buljong och låt koka ca 15 minuter. Tillsätt ingefära och persilja och mixa soppan slät så att den får en fin grön färg. Smaka av med salt och peppar. Håll varm. Strimla bacon och knaperstek det. Plocka upp baconet och torka ur pannan med hushållspapper. Skiva chili och hacka vitlök. Häll lite olja i pannan, lägg i den sparade broccolin och stek i några minuter. Tillsätt chili, vitlök och brödtärningar. Stek tills brödet får lite färg. Krydda med salt och peppar. Blanda ner baconet i pannan och ta bort från värmen. Servera med garnityret.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar