2 portioner
8 skivor kallrökt lax, ca 200 g
(Räcker till 4 knyten)
Fyllning:
1/2 rödlök
1/2 dl hackad färsk dill
1 msk hackad färsk gräslök
1 dl kräftstjärtar
1/2 förpackning fetaost, 75 g
100 g färskost
Salt och peppar
Servering:
Kokt potatis
Gröna ärter
Ärtskott
Citron
Sätt ugnen på 250 grader. Skala och finhacka rödlök, dill och gräslök och lägg i en bunke. Grovhacka kräftstjärtarna, smula fetaosten och rör ner i bunken. Tillsätt färskosten och rör till en jämn fyllning. Krydda med salt och peppar. Lägg ihop 2 skivor lax med långsidan mot varandra så att de överlappar varandra lite. Lägg en klick fyllning i mitten och vik sedan upp kanterna så att det bildas en ros. Lägg knytena på en bakplåtspapperklädd plåt och tillaga i mitten av ugnen 5-7 minuter. Kanterna på laxen ska få en ljusbrun färg. Servera knytena direkt. De går även att servera utan tillagning i ugnen. Servera med kokt potatis, gröna ärter, ärtskott och en citronskiva.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar