Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 12 oktober 2021

Palsternackssoppa med rosmarin, Oliver och fetaost

Ett recept från en Allt om mat tidning. Lätt att göra och väldigt gott!
4 portioner 1 purjolök 400 g skalad palsternacka 3/4 dl olivolja 4 vitlöksklyftor,pressade 2 tsk färsk rosmarin, grovt hackad 8 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar ca 1 1/2 dl svarta oliver 125 g fetaost Skölj, ansa och skiva purjolöken fint. Tärna palsternackan i 1 cm bitar. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull och fräs purjolöken ca 5 min. Tillsätt palsternackan, höj värmen något och fräs tills den börjar bli lite mjuk. Tillsätt vitlök och rosmarin. Höj värmen ytterligare och stek 1 minut under ständig omrörning. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka under lock tills palsternackan är mjuk, 5-10 minuter. Tillsätt oliverna. Smaka av om det behövs salt, men tänk på att fetaosten också tillför sälta. Servera soppan varm. Strö över fetaost direkt i tallriken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar