Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 19 november 2020

Ugnspannkaka med fläsk och rotfrukter

Ett recept från boken Allt i en gryta av Lisa Lemke. Gott, men Lufsa som är med bara potatis är faktiskt godare. Om man nu tvunget vill ha rotfrukt i...



4-6 portioner 

Pannkakssmet:

5 ägg

1 liter mjölk (3%)

5 dl vetemjöl

1 tsk salt

Fyllning:

400 g blandade rotfrukter, tex morot, kålrot, rotselleri och palsternacka 

2 små röda knipplökar eller 1 vanlig rödlök

150 g rökt och rimmat sidfläsk

2 msk rapsolja

Salt och svartpeppar 

Till servering:

Rårörda lingon

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa samman äggen till pannkakssmeten med lite av mjölken i en bunke. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en slät smet. Häll i resten av mjölken och saltet och blanda. Låt smeten vila under tiden som du förbereder och rostar rotfrukter och sidfläsk - gärna ännu längre då pannkakssmet bara mår bra av att stå till sig ett tag. 

Skala rotfrukterna och skär dem i små bitar. Strimla löken grovt. Tärna fläsket. Lägg allt i en långpanna och sväng runt med oljan. Krydda med salt och peppar och rosta i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills rotfrukterna är nästan mjuka och sidfläsket har fått fin färg. 

Häll försiktigt ner pannkakssmeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen tills pannkakan har fått fin färg, det tar cirka 30 minuter. Servera ugnspannkakan varm med rårörda lingon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar