Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

lördag 7 november 2020

Laxpasta med citron och persilja

 Ett recept från Linas matkasse, helt okej vardagsmat.



360 g fusilli

1 citron

1/2 frp bladpersilja

Tomatsås:

1 gul lök

4 st tomater

2 tsk torkad oregano 

1/2 tsk torkad timjan

2 vitlöksklyftor 

2 msk olivolja

2 msk tomatpuré 

1 dl vatten

1 tsk socker

2 krm salt

Svartpeppar

Stekt lax:

600 g laxfilé 

1/2 tsk salt

Svartpeppar 

Olivolja 

Koka fusilli enligt anvisning på förpackningen. Tomatsås: finhacka gul lök och vitlök. Tärna tomater. Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs all lök och tomatpuré hastigt. Tillsätt de hackade tomaterna, vatten, torkad oregano, socker, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar. Puttra på svag värme 5-6 minuter. Tvätta citron ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Klyfta den använda citronen. Grovhacka bladpersilja. Lägg allt åt sidan. 

Stekt lax: skär bort skinnet från laxfilé och skär resten i tärningar (ca 2x2 cm). Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek laxen 3-4 minuter, tills den är klar. Blanda nykokt pasta med tomatsås och toppa med stekt lax, citronskal och bladpersilja. Servera med citronklyfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar