Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 18 november 2020

Högrevschili

 Ett recept från boken Allt i en gryta av Lisa Lemke. Såg så himla gott ut på bilden och jag har gjort chiligrytor förut som varit väldigt goda, så var riktigt taggad på att göra detta receptet. Såg till att jag hade gott om tid så att det skulle få koka i många timmar, blev 4 timmar totalt. Men tyvärr blev den ändå ganska så vattnig, trots att den kokade utan lock i en timme. Och helt ärligt så va inte smaken direkt outstanding heller...



6-8 portioner

2 gula lökar

3 vitlöksklyftor 

1 chipotle (rökt och torkad jalapeño)

2 lite mildare chili, tex ancho 

1 pkt bacon (ca 140 g)

1 kg högrev

Matolja

2 tsk spiskummin 

2 tsk paprikapulver 

1 kanelstång

5 dl lager (öl)

1 burk krossade tomater (ca 400 g)

3-5 dl kraftig oxbuljong 

Salt och svartpeppar 

Till servering:

Tortillabröd

Guacamole

Picklad rödlök

Limeklyftor

Färsk koriander

Skala och hacka gul lök och vitlök. Hacka chipotle och chili. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Strimla baconet. Skär högrev i cirka 2 cm stora tärningar. 

Hetta upp en stor gryta med matolja och bryn köttet i omgångar. Ta upp köttet och lägg det åt sidan. Fräs lök, vitlök och chili tills löken är mjuk. Tillsätt paprika, bacon, köttet och alla kryddor. Häll i öl och krossade tomater. Tillsätt buljong - den lilla mängden om du använder en liten gryta och den större om du använder en stor (i en stor vid gryta kokar vätskan bort snabbare) - och koka upp. 

Koka chilin på medelvärme och under lock i 2-3 timmar eller tills köttet är riktigt mört och vätskan har kokat samman. Koka utan lock de sista 30 minuterna om det är för mycket vätska i chilin. Krydda med salt och peppar. Servera med tortillabröd, guacamole, picklad rödlök, limeklyftor och färsk koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar