Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 9 november 2020

Orientens biffar med couscous och citronyoghurt

Ett recept från Linas matkasse. Helt okej vardagsmat!



4 portioner

Couscous:

3 dl couscous 

Olivolja 

5 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong 

Citronyoghurt:

1 citron

2 dl matyoghurt 

1 tsk flytande honung

Salt

Sallad:

2 tomater

1/2 isbergssallad 

1 gul paprika 

1/2 frp persilja

Olivolja

Salt 

Färsbiffar:

500 g nötfärs 

1 tsk paprikapulver 

1/2 tsk spiskummin 

2 vitlöksklyftor 

1 ägg

1 tsk salt

Olivolja 

Couscous: häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå 10-15 minuter. Fluffa grynen med en gaffel.

Citronyoghurt: tvätta citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg i en skål och blanda ner matyoghurt, flytande honung och lite salt. Klyfta den använda citronen.

Sallad: klyfta tomat. Strimla isbergssallad och gul paprika. Lägg i en skål och blanda med lite olivolja och salt. Det går givetvis bra att servera grönsakerna var för sig. 

Färsbiffar: lägg nötfärs i en bunke och blanda ner pressad vitlök, ägg, paprikapulver, salt och spiskummin. Forma till 8 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna 4-5 minuter per sida, tills de är helt genomstekta (innertemperatur 72 grader).

Grovhacka persilja. Servera orientens biffar med couscous, citronyoghurt, sallad och citronklyfta. Toppa med persilja. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar