Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 17 november 2020

Kålpudding med lammfärs

Ett recept från boken Allt i en gryta av Lisa Lemke. En väldigt god kålpudding! Verkligen saftig och gott med så mycket kryddpeppar. Stod inget om någon sås utöver rårörda lingon, men hade lite gräddsås i frysen som jag tog till. Rekommenderar verkligen detta receptet!



4 portioner

1 kg vitkål

50 g smör

4 msk ättiksprit (12 %)

1 1/2 dl ljus sirap

Salt och vitpeppar

Färsblandning:

3 msk ströbröd

2 msk koncentrerad kalvfond

3 dl vispgrädde 

2 gula lökar

600 g lammfärs

1 msk grovmald kryddpeppar

Salt och vitpeppar

Till servering:

Rårörda lingon

Kokt potatis

Gräddsås

Sätt ugnen på 180 grader. Strimla vitkålen grovt och bryn den i omgångar i en gryta med smör tills den börjar få färg. Lägg kålen i grytan, tillsätt ättiksprit och sirap och låt vätskan koka in. Krydda med salt och vitpeppar. Ställ åt sidan. 

Blanda ströbröd, fond och grädde till färgblandningen i en bunke och låt stå i cirka 5 minuter. Skala och finhacka löken och blanda ner i bunken tillsammans med färs och kryddpeppar. Krydda med salt och vitpeppar och arbeta ihop till en jämn smet. Provstek gärna en bit av färsen för provsmakning. 

Vänd ner kålen i färsen och fördela blandningen i en ugnsform. Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter eller tills kålen har fått fin färg och puddingen har satt sig. Servera med rårörda lingon, kokt potatis och gräddsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar