Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 18 november 2020

Kycklingsoppa med dragon

Ett recept från boken Allt i en gryta av Lisa Lemke. Lätt att göra och väldigt god!



4 portioner 

1 gul lök

2 vitlöksklyftor 

1/2 liten purjolök 

2 stjälkar selleri

Olivolja

800 g kycklinglår 

3 dl torrt och oekat vitt vin

1 1/2 msk torkad dragon

6 dl hönsbuljong

2 dl grädde

Ca 2 tsk vitvinsvinäger 

Salt och svartpeppar 

Till servering:

Gott bröd

Skala och hacka lök och vitlök fint. Skölj purjolöken noggrant och strimla den fint. Strimla sellerin. Hetta upp en stor kastrull med olivolja och fräs gul lök, vitlök och purjolök mjukt. Tillsätt selleri, kyckling, vin, dragon, buljong samt grädde och koka upp. Låt sjuda på medelvärme tills kycklingköttet är helt genomkokt, det tar cirka 30 minuter. Ta upp och plocka köttet från kycklinglåren. Lägg tillbaka köttet i soppan, smaka av med vinäger, salt och peppar och servera tillsammans med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar