Ett recept från boken Husmanskonst av Leif Mannerström. Lätt att göra och gott. Bra vardagsmat.
2 portioner
6 st wienerkorvar
4 potatisar
2 små gula lökar
4 äggulor
2 msk svensk senap
1 msk dijonsenap
2 msk fint skuren gräslök
Smör till stekning
Salt och peppar
Skala potatisen och skär den i centimeterstora tärningar. Börja med att råsteka den i smör i en panna. Salta och peppra. Skär wienerkorvarna i halvmåneformade bitar. Skala och hacka löken ganska fint. Blanda korv, lök, äggulor, senap och gräslök. Salta och peppra. Stek röran i smör i en panna, rör lite och forma den som en omelett när den börjar stelna. Vänd försiktigt så att den får färg runt om - antingen på "kockvis" med en rörelse framåt och en kort snärt uppåt-bakåt, eller också med en bred stekspade. Lägg upp korvfräset och den stekta potatisen var för sig som på bilden och ät genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar