Ett recept från boken Husmanskonst av Leif Mannerström. Gott! Var väldigt länge sedan jag gjorde Biff a la Lindström, hade glömt bort att det faktiskt är gott! Frångick receptet lite och gjorde potatismos istället för stekt potatis.
500 g nötfärs
100 g blandfärs
1 gul lök
2 msk kapris
3 msk inlagda rödbetor
1 liten kokt potatis
1 msk sardellfiléer
5 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk HP-sås
Smör till stekning
Salt och peppar
Till servering:
4 stekta ägg
Stekt potatis
Saltgurka
Brynt smör
Skala och finhacka löken. Grovhacka kaprisen (det ger mer smak). Tärna rödbetorna och potatisen fint. Hacka även sardellfiléerna fint. Blanda färsen väl med alla ingredienser. Salta och peppra. Stek en liten provbiff och smaka av kryddningen. Forma fyra stora biffar och stek dem i smör på medelstark värme 4-5 minuter på varje sida. Servera med fint stekta ägg, stekt potatis, brynt smör och gärna saltgurka skuren i stavar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar