Ett recept från boken Husmanskonst av Leif Mannerström. Gott!
4 portioner
4 marmorerade fläskkotletter (a 200 g)
1 purjolök
1 morot
1 palsternacka
1 msk paprikapulver
1 1/2 msk vetemjöl
Smör till stekning
Salt och peppar
Sås:
1 msk tomatpuré
2 dl ox/kalvbuljong
2 dl matlagningsyoghurt
Salt och peppar
Till servering:
Kokt mjölig potatis
Creme fraiche
Saltgurka
Sätt ugnen på 175 grader. Ansa purjolöken. Skala moroten och palsternackan. Strimla grönsakerna fint. Fräs dem i lite smör i en panna. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Blanda mjölet och paprikapulvret. Salta och peppra kotletterna samt vänd dem i mjölblandningen. Hetta upp smör i en traktörpanna, bryn kotletterna vackert gyllenbruna på båda sidor, 6-7 minuter. Ringla över såsen, fördela grönsakerna över kotletterna och lägg på ett lock. Låt kotletterna puttra och steka färdigt i mitten av ugnen 12-15 minuter. Servera genast med kokt mjölig potatis som kan suga upp den ljuvliga såsen samt creme fraiche och saltgurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar