Hade två gamla bananer som det var dags att göra nåt med...skulle få middagsgäster så passade på att slänga ihop en banankaka.
100 gram smör
3 dl socker
2 st ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 st banan(er), cirka 100 g
0,5 dl kaffe, kallt
Glasyr:
100 g smör
2 dl grädde
4 msk strösocker
2 msk kakao
2 tsk vetemjöl
Lite kokos
1. Smörj och bröa en hålform. Det här blir en stor kaka, så välj en form på minst 1 1/2 liter.
2. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget.
3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel.
4. Mosa bananerna och tillsätt dem och kaffet.
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader, cirka 1 timme.
6. Koka ihop ingredienserna till glasyren. Bred över kakan när den har svalnat. Strö över lite kokos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar