Ca 4 port.
2 dl (150 g) bulgurvete
Rejält med bladpersilja (75 g)
1/2 finhackad späd purjolök
10-15 färska myntablad eller 2-3 tsk torkad mynta
1/2 grön gurka i små tärningar
2-3 msk pressad citron
Ca 4 msk olivolja av bästa kvalité
Börja med att lägga bulgurvetet i blöt i ljummet vatten ca 30 minuter. Förbered grönsakerna. Häll sedan bort det vatten som inte bulgurvetet tagit upp. Det klassiska är att "vrida" ur kornen med händerna, då blir de lagom blöta. Blanda bulgurvetet i en skål med hackad persilja, purjohack och hackade färska myntablad eller smulad torkad mynta. Rör också ner små, små kuber av vanlig grön gurka. Stänk över en blandning av citron och olivolja och blanda allt noga. Låt salladen dra minst en kvart före serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar