Perfekt att göra på söndagar, det tar ju lång tid att göra.
- 1 kilo benfri högrev
- 1-2 st. gul lök
- 4 klyftor vitlök
- 1 deciliter ketchup
- 1 matsked chipotlepulver
- 1 matsked farinsocker
- 0,5 matsked mald spiskummin
- 1 matsked whisky
Så här gör du
- Se till att du har en ugnssäker gryta med lock. Lägg ner högreven i grytan (du behöver inte putsa köttet).
- Skala gul lök och vitlök, vitlöken skär du i små bitar och den gula löken skär du i tjocka skivor. Blanda de andra ingredienserna och bred på köttet. Lägg sen gul lök och vitlök ovanpå köttet.
- Sätt in i ugnen och värm till 125°C. Låt grytan tillagas i ungefär 4 timmar, i vissa fall kan det ta upp mot 6-8 och då får det ta den tiden. Stressa aldrig med pulled beef, det går inte.
- Kolla ungefär en gång i timmen så att det inte bränner i botten. Om du märker att det blir alldeles för vattnigt sätt då locket på glänt och låt det ångas bort.
- Din pulled beef är färdiglagad när köttet faller isär om du drar det försiktigt med en gaffel.
- Dra isär köttet med en stor gaffel och blanda runt alltsammans i grytan. Om du ska bjuda på receptet passar det utmärkt att göra dagen före och sen värma på runt 100 grader i ugnen en stund innan du ska servera maten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar